lauantai 26. helmikuuta 2011

Sunbathing under ruthless sunshine!

G'day everyone! Aurinko paistaa houkuttelevasti täydeltä terältä ja istun sisätiloissa puoliksi suljettujen verhojen takana. On parempi pitää hieman verhoja edessä, jotta en lyö tietokonetta kiinni ja jätä blogin kirjoittamista kesken. Nyt siis kun maltan hetken aikaa istua paikallani, on kuulumisten päivittämisen aika.

Sunnuntaina (20.2.) oli reissun ensimmäinen pilvinen päivä, joten tekemistä täytyi itse keksiä. Aamulla aloitimme perinteisesti messulla, jonka jälkeen lähdin Shannonin, Calebin ja Andrewn kanssa elokuviin. Kanssaolijoiden toiveiden mukaan kävimme katsomassa lapsille suunnatun leffan, joka ei ihan omia mieltymyksiäni kirvoittanut. Pilkin jatkuvasti elokuvan aikana, mutta olipahan voimia lähteä illaksi kuvaamaan sorsia läheiselle lammelle.

Maanantai koitti, joten uusi työviikko oli edessä. Heräämiset aamukuudelta onnistuu vaihtelevalla menestyksellä. Myös jokainen työpäivä luonnistuu vaihtelevasti. Tänään oli erityisen koetteleva päivä, tytöt riitelivät sen verran rajusti että kynätkin lentelivät pitkin seiniä. Töistä selviydyttyäni lähdin Quinnsiin rannalle nollaamaan päivän tapahtumia. Muutaman tunnin ajan auringon paahteessa kävely ja vedessä pulahtaminen teki hyvää.

Tiistai meni leppoisasti töiden ja nuorten aikuisten raamiksen tiimoilla, keskiviikko sen sijaan oli taas haastava päivä töissä. Olin yksin 10 nuoren kanssa viikottaista kurssia suorittamassa toisessa oppilaitoksessa. Ollessani vastuussa kymmenestä ennalta-arvaamattomasta nuoresta oli stressikerroin kiitettävä. Kiitin Luojaa että selvisimme kaikki kunnialla päivästä; mitään ylitsepääsemättömiä vaikeuksia ei tullut. Töistä rasittuneen mielen pelastivat ensimmäinen postissa tullut kirjekuori sekä murun ja perheen kanssa skypettämiset. Kuinka korvaamatonta onkaan nähdä itselle niin rakkaat ihmiset!

Torstaina illalla lähdin Calebin kanssa autoajelulle. Tarkoitukseni oli valokuvata hurjan kaunista tähtitaivasta, joka pilkotti kaikella voimallaan yksittäisten pilvien takaa. Ihmettelen, miten täällä tuntuu joka ikinen tähti näkyvän, kun taas Suomessa taivaalla erottaa ainoastaan yksittäisiä suuria tähtiä. Valokuvat epäonnistuivat tripodin ja lankalaukasimen puutteessa. Parasta kuitenkin oli, että näin reissun ensimmäiset villit kengurut! Pysähdyimme yhden tien viereen  hengähtäneen kengurun kohdalle, ja ikkunasta ulos kurkotteleva käteni oli ainoastaan kolmen metrin päässä tästä kauniista, vapautta uhkuvasta eläimestä. Whii!

Perjantaiaamuna kävin kiertämässä vajaan puolen kilometrin päässä olevan Ocean Keys Shopping Centren. Ainoastaan pientä ja olennaista tarttui mukaani, mutta sainpahan ideoita tuliaisiin.. ;) Iltapäivällä suuntasin Subwayn kautta rannalle. Valtavat aallot eivät vetäneet minua niin paljoa puoleensa kuin monia muita. En ymmärrä, miten niin pienetkin lapset selviävät vahingoittumattomina aaltojen pyörteistä. 

Riittävästi hiekan ja aurinkorasvan kanssa kikkailtuani nappasin kameran esiin repustani ja aloin tarkastelemaan näkymiä etsimen kautta. Joitain kivoja ruutuja tuli napattua sekä aavoista näköaloista, riehuvasta merivedestä, lämpimästä auringonlaskusta että valtavista ravuista. Kuvat löydät tästä linkistä!

Iloa ja aurinkoa teille rakkaat toverit! Kevät saapuu pian, eiköhän sielläkin ala aurinko osoittamaan "lähempää" tuttavuutta :] <3