keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Signed, sealed, delivered (me and my luggage).

Lähdön kynnyksellä huojutaan! Tämä olkoot viimeinen postaus Suomen puolelta, sillä huomenna ennen auringonnousua  alkaa Helsinki-Vantaan lentokentältä nuorta naista koetteleva matka pallon toiselle puolelle. Kohdekoordinaatit ovat Länsi-Australian pääkaupungissa Perthissä, jossa edellä mainittu henkilö leikkii kotia vappuun saakka. Tässä hieman lähtöä edeltävien ajatusten janapiirtoa ja jauhamisen päätteenä menomatkan suunnitelma!

Arki on muutoksessa kun Suomen lumiset olot vaihtuvat aurinkoisiin hiekkarantoihin 2,5 kuukaudeksi. Kuulostaa hyvältä, eikö? Yksinkertaista se ei kuitenkaan ole. Uskon, että mikäli lähtisin alle 1,5 kuukaudeksi matkaan, ei lähteminen tuntuisi näin ristiriitaiselta. Olen viime aikoina nauttinut elämästäni ja arjestani niin paljon, että on vaikea päästää tästä kaikesta irti. Vaikea päästää ihmisten näkemisestä ja kokemisesta irti. Kaipaus tulee koettelemaan matkaavaa monesti ennen vappua.

Lähtövalmisteluihin on kuulunut rakkaiden näkemisen lisäksi myös kämpän perinpohjainen siivoaminen. Kannatti penkoa pölyttyneitä säilytyslaatikoita, löysin nimittäin hillopurkkiin legendaarisesti kätketyt noin 120 Australian dollaria. Muistan jättäneeni dollarit vaihtamatta viime reissun jälkeen siinä toivossa, että nousen pian uudestaan merten taakse vievään koneeseen. Noh tässä sitä ollaan viimekertaista haavetta toteuttamassa. *ottaa rahat mukaansa*

Huomenna lähtee siis lentoni Perthiin. Kokonaisuudessaan meno kestää lentoineen ja odotteluineen noin 36 tuntia. Tämä aika pitäisi siis viettää yksin, jet lagin ja väsymyksen uuvuttamana. Rankinta tulee olemaan Hong Kongin lentokentällä 8 tunnin odottaminen, sillä kuljettaessani käsimatkatavaroissa läppäriä ja valokuvausvälineitä ei nukahtaminen ole vaihtoehto. Eniten reissuun lähtemisessä stressaakin tuo matkustaminen. Jos olen fyysisesti ja psyykkisesti elämän puolella ja kyennyt tuomaan itseni lisäksi kaikki tavarani Australian mantereen puolelle, olen kiitollinen.

Tässä matkasuunnitelmani (kellonajat paikallista aikaa):

 Pvm. 10/2
8.15 lähtö Helsingistä  
9.50 saapuminen Amsterdamiin
(lentoaika 02:35)

13.05 lähtö Amsterdamista
  Pvm. 11/2
07.05 saapuminen Hong Kongiin 
(lentoaika 11:00)

15.05 lähtö Hong Kongista 
22.45 saapuminen Perthiin 
(lentoaika 7:40)

Kiitos rakkaat tuesta ja monipuolisesta avusta. Missä olisinkaan ilman teitä? Haluan  pyyteettömästi kuulla teistä matkan aikana.  Olkaa aktiivisia! Minuun saa parhaiten yhteyttä naamakirjassa,  skypessä, kommentoimalla tänne tai lähettämällä tavallista postia/sähköpostia (postiosoitteen saa pyydettäessä). Tekstareita en suosittele lähettämään muuta kuin erityistilanteissa. Länsi-Australiassa on GMT+8 eli paikallinen aika on 6 tuntia Suomea edellä. (Esimerkki: Suomessa kello 16.00 - Perthissä kello 22.00). Aikaero hieman hankaloittaa yhteydenpitoa, mutta ei kuitenkaan tee sitä mahdottomaksi! Yksi tärkeä asia vielä: Myös rukouksissa saa muistaa! 

Halataan taas kun nähdään. Pitäkää toisistanne huolta!