tiistai 8. syyskuuta 2009

Time to say goodbyes. At least for a while.

Lähtö on lähempänä kuin voi ymmärtääkään, sillä tällä hetkellä huoneeni lattialla makaa lähtövalmiuteen pakattu matkalaukku. Raahattava, kamera ja objektiivit kulkevat käsimatkatavaroissa, vaatteet ja muu potkittava omaisuus matkalaukussa. Suklaat, salmiakki ja nuudelit saavat odottaa laukussa koskemattomina siihen asti, kunnes niitä maailman toiselle puolelle roudaavan matkaajan koti-ikävä iskee. Omien herkkujeni lisäksi ostin myös harjoittelupaikkaani perisuomalaisia tuliaisia: aski sisuja, salmiakkia, mynthoneita, suklaarusinoita ja pienehkö Aalto -maljakko antavat varmasti joitain maistiaisia Suomen parhaimmista antimista. Saunaa en ikävä kyllä saanut mukaani. Hmph.

Kävin viikonloppuna hyvästelemässä monia ihmisiä. Kohtaamiset pitivät sisällään enemmän tai vähemmän iloa ja kyyneleitä. Kolme kuukautta on kuitenkin pitkä aika olla erossa niistä rakkaista, joita on nähnyt muutaman viikon välein. Saa nähdä, miltä tuntuu kentällä hyvästellä perhe ja poikaystävä - ihmiset, joiden ääntä ja syliä eniten kaipaan. Taidanpa laittaa vedenkestävää ripsiväriä perjantai-aamuyöstä silmiin - ihan suosiolla.

Lentomme lähtee siis perjantaina klo. 8.15. Ensimmäinen välilaskumme on Amsterdamissa klo. 9.45 paikallista aikaa. Viihdytämme Kimmon kanssa itseämme (yritämme kuitenkin pysyä erossa huumeista) muutaman tunnin lentokentällä, kunnes hyppäämme seuraavaan koneeseen klo. 14.00 paikallista aikaa. Siitä seuraakin 11,5 tunnin lento Hong Kongiin, jossa yövymme kaksi seuraavaa yötä hotellissa. Hong Kongissa pyrimme palautumaan mahdollisesta jet lagista, tutustumaan kaupungin kosmopoliittiseen tunnelmaan ja syömään mahdollisimman paljon kiinalaisia (mitä?). Lentomme maailman eristyneimpään kaupunkiiin lähtee 14.9. klo. 15.oo paikallista aikaa, ja on perillä noin kahdeksan tunnin lentomatkan jälkeen klo. 22.40 Länsi-Australian aikaa. Että sellainen setti! Toivottavasti joku on Perthin lentokentällä vastassa (toivottavasti löydämme edes itsemme kyseiseltä lentokentältä).

What else. Jos haluatte tuliaisia (ei nakuja naisia!) tai postikortin (kukin pyytää omantunnonsa mukaan), pistäkääs osoitteenne tulemaan. Kuulumisia voi kysellä henkilökohtaisesti, mutta pääosin Australian menosta ja meiningistä voi lukea tämän blogin kautta. Puhelut maksavat paljon, joten kirjoitelkaa ja kommentoikaa (yleensä ne tarkoittavat samaa asiaa) tänne niin paljon ja kauan kunnes kasvatatte siivet ja lennätte paikanpäälle kasvokkain keskustelemaan. Be there or read this crap!

Shellaishta. Voikaa hyvin, syökää hyvin, nauttikaa Suomen kauniista syksystä ja rakastakaa toisianne. Legendaarista!